Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

 

Polityka prywatności malou.pl

 

 

 

  1. Kto i w jakim celu przetwarza dane osobowe
  • Informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest GTD sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (31-150), przy ulicy Św. Filipa 23/3, wpisaną do rejestru przedsiębiorców, Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, wydział XII Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS: 0000489701, NIP: 5492436555 , REGON: 122997875. GTD Sp. z o.o. prowadzi sklep internetowy malou.pl
  • Dane osobowe które nam Państwo przekazują są przetwarzane w następujących celach: 
    • Obsługi realizacji zamówień w sklepie internetowym malou.pl (kontakt z klientem, wysyłka towaru, proces reklamacyjny, historia zakupów)
    • marketingu produktów własnych, w przypadku udzielenia przez Państwa stosownej zgody
  • Państwa dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa
  • W określonym zakresie dostęp do Państwa danych osobowych posiadają na podstawie stosownych umów powierzenia firmy świadczące dla GTD Sp. z o.o. usługi hostingowe, księgowe, transportowe oraz marketingowe
  • Podstawą przetwarzania Państwa danych osobowych są:
    • Art. 6 ust. 1 lit b RODO to znaczy przetwarzanie ich jest niezbędne do wykonania umowy
    • Art. 6 ust. 1 lit a RODO to znaczy przetwarzania odbywa się na podstawie Państwa zgody
  • Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu odwołania udzielonej zgody, jednakże nie krócej niż przez okres wymagany przepisami prawa (ustawa o rachunkowości, ustawa o prawach konsumenta).
  • Posiadają Państwo prawo do:
    • żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania a także prawo do przenoszenia swoich danych osobowych;
    • wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody, nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem;
    • Wniesienia skargi do organu nadzorczego (PUODO)

Podanie danych osobowych  jest dobrowolne jednakże niezbędne do realizacji usług świadczonych przez GTD sp. z o.o..

  1. Bezpieczeństwo danych osobowych
  • GTD sp. z o.o. zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych swoich klientów dzięki odpowiedniej strukturze organizacyjnej i środkom technicznym, które mają na celu przeciwdziałać bezprawnemu przetwarzaniu danych osobowych, ich uszkodzeniu bądź też zniszczeniu. Dostęp do przetwarzanych danych osobowych posiadają wyłącznie upoważnione i stosownie przeszkolone osoby.
  •  Dane osobowe klientów przetwarzane są zgodnie z przepisami obowiązującego prawa, szczególnie zgodnie z:
    • Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE
    • Ustawą z dnia 10 Maja 2018 r. o ochronie danych osobowych

III. Pliki Cookie

  • Sklep internetowy malou.pl korzysta z plików Cookie. Są to niewielkie pliki zapisywane w Twojej przeglądarce , które ułatwiają korzystanie ze sklepu internetowego (np. zapamiętywanie danych logowania), sprawiają że sklep internetowy jest lepiej przystosowany do Twoich indywidualnych preferencji (dane statystyczne) oraz umożliwiają zaoferowanie klientowi spersonalizowanej reklamy(Google Adwords, Google Analytics)
  •  Pliki Cookie nie zawierają żadnych identyfikujących użytkownika danych a na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości.
  • Ograniczenie stosowania plików Cookie może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie sklepu internetowego

 

Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie plików Cookie na Twoim urządzeniu, zmień ustawiania swojej przeglądarki internetowej.

Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie przez nas informacji przez program Google Analytics, możesz zablokować tą usługę na stronie: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

 

 

Przetwarzanie danych osobowych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa wspiera firma 4B Sp. z  .o.o, www.inspektordanychosobowych.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl